×

Acné en adolescentes

¿Què és?

L’acne es una inflamació de la pell que es manifesta principalment amb l’aparició de grans a la cara, però també a l’esquena, pit, coll, part alta dels braços i gluti.

No només grans... l’acne també presenta altres signes secundaris:

  • Taques: poden ser vermelles (transitòries) o pigmentades (fosques) i trigar anys a desaparèixer.
  • Cicatrius: son permanents i solen aparèixer en persones que hagin patit acne sever, amb quists i nòduls.

¿Com gestionar-lo?

No existeixen cures milacuroses ni remeis casolans. Es necessiten almenys 6 setmanes per observar una milloria i 6 mesos per aconseguir “Clear Skin”, o pell sense marques, segons la defineixen els dermatològics.

La pell amb tendència acneica (amb imperfeccions – lleus a moderades – com punts blancs, punts negres i barbs) es poden tractar amb productes dermocosmetics específics que no requereixen prescripció medica.

En les formes més greus, s’ha d’acudir al dermatòleg, que recomanarà un tractament sistèmic per via oral associat al us de dermatològics específics.

Algunos consejos

  • Pren-te l’acne en serio: esperar a que es passi pot empitjorar la situació. El tractament immediat del acne, inclús de grau lleu, es fundamental per prevenir el seu empitjorament i la aparició de marques permanents.
  • La constància es clau: es important seguir el tractament pautat.
  • Redueix l’estrès: l’estrès es un desencadenant dels brots de l’acne.
  • Atenció a qualsevol senyal d’ansietat i depressió: estudis han demostrat que les persones amb acne tenen mes probabilitat de patir depressió, ansietat i rebuig social. Es important reconèixer les senyals, com la tristesa durant més de dues setmanes, pèrdua d’interès i tendència a evitar relacions socials. En aquest cas es millor consultar amb un psicòleg.
  • Deixa al teu fill/a sol/a amb el dermatòleg durant la visita: parlar a soles amb el dermatòleg i sentir-se partícip en la pressa de decisions pot ajudar-lo a crear relaciones més fortes amb l’especialista i a seguir amb els seus consells.