×

Blog

 Menopausa: més enllà dels fogots

Menopausa: més enllà dels fogots

Aquesta etapa vital, caracteritzada pel final de la vida fèrtil de la dona, pot abastar més de la meitat de la vida femenina, per la qual cosa aquest tram de la vida és molt més que una sèrie de canvis fisiològics i poden acompanyar-se d'alteracions, que hem d'afrontar de la millor manera possible amb la finalitat d'evitar que afecti negativament la trajectòria personal de cada dona.
Temps d'al·lèrgies

Temps d'al·lèrgies

La temporada d'al·lèrgies es temuda per molts, les malalties de tipus al·lèrgic han augmentat en els últims 40 anys. Els símptomes consisteixen en esternuts, secreció nasal, ulls plorosos i coïssor. També dificultat per respirar, sibilàncies i granellades.
Com millorar la salut digestiva

Com millorar la salut digestiva

El sistema digestiu està considerat, avui en dia, el segon cervell del nostre cos. Està demostrat que l'estat psicològic i anímic de les persones influeix en les molèsties i patologies. Existeixen estudis sobre com la microbiota condiciona el desenvolupament de malalties, no només digestives, i com afecta a la nostra salut la seva composició i les seves alteracions.
Causes i tractaments de la dermatitis seborreica del cuir cabellut

Causes i tractaments de la dermatitis seborreica del cuir cabellut

La dermatitis seborreica és una dermatosi inflamatòria que pot afectar-nos a qualsevol edat. Apareix com un eczema d'intensitat generalment lleu i amb tendència a fer-se crònic, i està relacionat amb l'excès d'activitat de les glàndules sebàcies. Actualment, hi ha un ampli ventall de possibilitats per fer-li front i acabar amb les seves molèsties.
 Melatonina, l'hormona de la son

Melatonina, l'hormona de la son

Entre un 20 i un 48% de la població adulta a Espanya té dificultats per iniciar i/o mantenir el son. En els nens el percentatge oscil·la entre el 20-25%. Tots ells veuen, d'una manera o una altra, compromesa la seva qualitat de vida. Dormir és necessari per recuperar l'equilibri mental i físic. Una de les claus per un son reparador és la melatonina.