×

Blog

Causes i tractaments de la dermatitis seborreica del cuir cabellut

Causes i tractaments de la dermatitis seborreica del cuir cabellut

La dermatitis seborreica és una dermatosi inflamatòria que pot afectar-nos a qualsevol edat. Apareix com un eczema d'intensitat generalment lleu i amb tendència a fer-se crònic, i està relacionat amb l'excès d'activitat de les glàndules sebàcies. Actualment, hi ha un ampli ventall de possibilitats per fer-li front i acabar amb les seves molèsties.
 Melatonina, l'hormona de la son

Melatonina, l'hormona de la son

Entre un 20 i un 48% de la població adulta a Espanya té dificultats per iniciar i/o mantenir el son. En els nens el percentatge oscil·la entre el 20-25%. Tots ells veuen, d'una manera o una altra, compromesa la seva qualitat de vida. Dormir és necessari per recuperar l'equilibri mental i físic. Una de les claus per un son reparador és la melatonina.
Caiguda de cabell

Caiguda de cabell

Definim la alopècia com la pèrdua anormal del cabell i la disminució de densitat capil·lar, ja sigui de forma localitzada o generalitzada, temporal o definitiva. Apareix un desfasament entre el creixement i la caiguda.
Acné en adolescentes

Acné en adolescentes

Normalment l’acne es manifesta per primera vegada durant l’adolescència: un període molt delicat en el que l’aspecte físic influeix en l’autoestima i en les relacions personals. Per ajudar a un adolescent a viure de la forma mes serena possible amb aquest problema de la pell, i evitar que es converteixi en un problema personal, els pares poden ser de gran ajuda.
Recomanacions higiènic-dieteticas a la menopausa

Recomanacions higiènic-dieteticas a la menopausa

La menopausa es defineix com l'etapa en la vida de la dona, en general als 45 i als 55 anys, quan els ovaris deixen de produir òvuls i finalitzen els períodes menstruals. Aquesta etapa representa la transició del període fèrtil al no fèrtil. Encara que no sigui una malaltia, provoca, en moltes dones símptomes molestos que alteren la seva vida quotidiana.