×

Primeres preguntes de l'embaràs

Quan s’ha d’acudir al ginecòleg per primera vegada?

Quan se sap que està embarassada ha de demanar hora al ginecòleg, que hauria de realitzar a visita entre les setmanes 8 i 10 de gestació. A Espanya la persona encarregada per acompanyar a la dona en una gestació normal es fonamentalment la obstetra, un metge especialista en la salut de la dóna durant l’embaràs.

També es possible que tot l’embaràs que tot l’embaràs sigui gestionat per mútues privades. En qualsevol cas, el més important es que la persona que assisteixi a la dóna durant la gestació pugui proporcionar-li tranquil·litat.  

Es normal sentir-se bastant cansada?

El cansament pot aparèixer, sobretot, al inici de l’embaràs. El cos busca un nou equilibri i ha d’acostumar-se a la gestació. Es una sensació molesta y, amés, no tothom sap que està en estat. De fet, això combinat amb les nàusees pot fer pensar que la dóna pateix una depressió en general. Resulta confús: una part de la dóna se sent molt feliç per convertir-se en mare en un futur pròxim, però físicament no es gens agradable. A partir del moment en que queda embarassada, les hormones fan acte de presencia al seu cos. Cada dóna reacciona de forma diferent.

Perquè durant l’embaràs el plor es més fàcil?

Les fluctuacions hormonals tornen a la dóna mes inestable y susceptible: s’irrita amb més facilitat, perd els estreps ràpidament i li costa molt poc posar-se a plorar. Se sent més dèbil i fluixa. Això serveix perquè després pugui ser immediatament una mare dolça  i amorosa. Les hormones de la gestació reforcen tant els sentiments positius com els negatius. Si se sent trista, no ho està una mica, si no que es troba al límit de la depressió. Per altra banda, els instants de felicitat i harmonia son molt més intensos.