El nostre cos conté aproximadament entre 20 i 28 gramos de magnesi, el 60% - 60% del total del magnesi es troba als ossos, al voltant del 27% en el muscul y el 6% - 7% en altres cél·lules.
Fonts de magnesi
Les principals fonts de magnesi son les seguents:
- Verdures de fulla verda: bledes, espinaques...
- Fruites: plàtan, alvocat y albercoc.
- Fruits secs: nous, ametlles, anacard...
- Xocolata
- Cereals y llegums: arròs integral, pesols, cigrons..
​
¿Que pot provocar un dèficit de magnesi?
La recomanació diària actual per la població adulta és de 300 mg al dia. En general les persones que segueixen una dieta equilibrada i amb una quantitat suficient d'aliments d'origen vegetal no solen tenir mancances d'aquet mineral.
Encara que una alimentació variada i equilibrada ajuda a mantenir un nivell òptim del magnesi, el dèficit d'aquet mineral es relativament freqüent, sobretot en algunes situacions:
- Consumir una dieta desequilibrada sense hortalisses fresques.
- Beure alcohol sovint i amb altes dosis.
- La presa d'alguns medicaments antidepressius, provoca un dèficit d'aquet mineral.
- Alguns problemes intestinals provoquen una mala absorció de magnesi.
El dèficit de magnesi sobretot es veu afectat en situacions fisiòlogiques que requereixen un aport major, com per exemple l'estrès o la practica esportiva intensiva.